• Dammfri golvslipning och golvläggning i Gäteborg, Kungälv, Stenungsund & Uddevalla
  • Dammfri golvslipning och golvläggning i Gäteborg, Kungälv, Stenungsund & Uddevalla

Golvslipning i Göteborg

Bygg1 slipar alla typer av trägolv i hela Västra Götaland

Om ditt trägolv börjar bli slitet och se repigt och smutsigt ut så är det dags att ge det lite omsorg. Låt oss utföra en professionell golvslipning på det istället för att lägga nytt. Bygg1 utför golvslipning i Göteborg med omnejd, och vi gör det dessutom helt dammfritt.  

Massivt trägolv eller parkett av olika slag är sådant som vi slipar dagligen runt om i Västra Götaland. Vi har mycket kunskap om trägolv och dess egenskaper, och vi använder oss av effektiva slipmaskiner som hjälper oss att utföra ett utmärkt jobb varje gång. Vi slipar det inte mer än nödvändigt, för att golvet ska kunna ha en så lång livslängd som möjligt.  

Alla våra hantverkare har lång erfarenhet av golvslipning och strävar alltid efter att göra dig som kund riktigt nöjd. Vi lämnar därför en 100% nöjd-kund-garanti på alla jobb vi gör. 

Golvslipning i Göteborg – helt utan damm  

Vi använder oss av professionella produkter från PALLMAN som levererar kvalitetsmaskiner och ytbehandlingar för att använda till golvslipning. Maskinerna är tystgående och ger en perfekt yta ända ut i hörnen. Innan vi börjar kopplar vi dem till en kraftfull dammsugare, så att vi slipar dina golv utan att sprida ut något damm i hela bostaden.   

Eftersom vi slipar golv med ett dammfritt system så behöver vi inte vänta med att göra den efterföljande ytbehandligen på golvet. Det går att göra direkt när själva slipningen är klar. Vi gör ett noggrant förarbete och använder primer så att resultatet ska hålla sig vackert i många år.   

Vi har både miljön och resultatet i åtanke när vi väljer produkter för golvslipning i Göteborg. PALLMANS sortiment består av innovativa, miljöanpassade produkter med låga utsläppsnivåer.  

Om vi upptäcker skador eller sprickor i golvet så kan vi fixa till dem. Genom att byta ut delar av golvet, eller spackla springor med ett fiberförstärkt springspackel som fyller ut, så går det att slipa även ett golv med lite större skavanker.   

När vi kommer på vårt första besök så bedömer vi golvets skick. Ibland behöver vi slipa lite mer för att få bort djupare slitage och hack, medan det ibland räcker med att slipa bort gammal lack. Trägolv och parkett går oftast att slipa 2-4 gånger innan golvet behöver bytas ut. Antal slipningar som går att göra beror också på att olika golv har olika tjocklekar på slitskikten.  

Ytbehandling efter golvslipning  

Vi kommer att guida dig rätt så att du får det utseende och känsla som du önskar på ditt nyslipade golv. Beroende på i vilket rum som golvet ligger så har det olika behov. Ett köksgolv till exempel utsätts för mer slitage än ett sovrumsgolv, så i köket behöver ytan vara mycket mer slitstark och motstå vatten och spill utan att det blir fläckar.  

Flera av produkterna vi använder är av sorten 2K, tvåkomponent, som är oxidativt torkande och tvärbindande tack vare sina härdare. Golvet blir belastningsbart redan efter 12 timmar! En snabb torktid uppskattas av både oss som hantverkare och av våra kunder, eftersom det kan vara besvärligt att bo med en pågående golvslipning en längre tid.   

Lack  

De vattenbaserade lack som vi använder efter golvslipning har mycket goda utjämningsegenskaper. Förutom det så torkar det snabbt och är mycket tåligt för både mekanisk och kemisk belastning. Du kan välja finish som blank, matt eller semi-matt. Matt lack ser naturligt ut men minskar den naturliga gulningen av golvet.  

Olja  

Vi använder bra olja som framhäver träets färg och struktur. Oljan är fri från lösningsmedel och består av naturliga oljor och vaxer. Olja kan få golvet att se helt obehandlat ut och vissa sorter går att få med vitt pigment, för att uppnå ett riktigt ljust och fräscht golv.  

ROT-avdrag för din golvslipning i Göteborg  

Golvslipning räknas som underhåll och en del av arbetskostnaden är därför möjlig att dra av för ROT-arbete om du står som ägare av bostaden. För närvarande är det 30% och upp till 50.000 kr per person som går att få i avdrag. Det är vi som utför jobbet som ordnar allt med Skatteverket. Av den anledningen så är det bra om du meddelar oss i förväg så att du får du rätt pris direkt på fakturan. Läs alla villkor och se hur mycket ROT-avdrag du har kvar att nyttja på Skatteverket.se.   

Anlita Bygg1 i Väst för golvslipning i Göteborg och Västra Götaland  

Har du bestämt dig för att låta oss på Bygg1 i Väst utföra din golvslipning i Göteborg? Då är du varmt välkommen att kontakta oss, eller att fylla i uppgifter om din bostad i formuläret för en offertförfrågan online. Du är såklart även välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar som rör golv och golvslipning i Göteborg med omnejd.